Tekmovalni ju-jitsu

  • Tekmovanje v JJ tehnikah

    Tekmovanje v JJ tehnikah se prireja z namenom prikazovanja tehnične pravilnosti in učinkovitosti. Tekmovalec praviloma prične s prikazom tehnike padanja, nato nadaljuje z obvladovalnimi prijemi, prikazom obramb pred neoboroženim in oboroženim napadalcem in zaključi z borbeno akcijo, v kateri se obrani večjega števila napadalcev. Tekmovanj v JJ tehnikah se lahko udeležujejo že otroci starejši od 8 let.

  • Duo-sistem

    Duo-sistem je druga tekmovalna disciplina v ju-jitsu, katere cilj je predstaviti obrambe pred več v naprej predpisanimi neoboroženimi in oboroženimi napadi. Kriterij ocenjevanja petih sodnikov je učinkovitost, hitrost, kontrola, realnost, pa tudi atraktivnost obrambe. Tekmovanje poteka v parih, ki so lahko moški, ženski, pa tudi mešani. Tekmovanja potekajo v starostnih kategorijah do in nad 15 let.

  • Športna borba po pravilih JJIF

    Športna borba po pravilih JJIF Tekmovanje v ju-jitsu so sestavljene iz treh med seboj povezanih delov. V prvem delu so dovoljeni sunki in udarci z rokami ter brce in blokade, v drugem delu so dovoljeni meti, podiranja, vzvodi in davljenja, borba lahko nato preide v tretji del, kjer se uporabljajo parterne tehnike. Tekmovanj v JJ športnih borbah se udeležujejo otroci starejši od 10 let, vendar zaradi varnosti tekmovalcev tehnike sunkov, udarcev in brc v glavo ter tehnike vzvodov in davljenja niso dovoljene.

.